Olympialaisten logo-skandaali sai jatkoa: ”Sisältää piiloviestin!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoon vuoden 2012 olympialaisten logosta nousi taannoin suuri kohu, sillä sitä pidettiin jo tuoreeltaan erittäin epäonnistuneena. Lisää pontta väitteet saivat, kun logosta ”löydettiin” Simpson-hahmoja harrastamassa seksiä. Nyt kisojen logo-skandaali on saanut jatkoa.

Moni on pitänyt noin 500.000 euroa maksanutta logoa epäonnistuneena, mutta harva on löytänyt siitä piiloviestin. Nyt Iran on kuitenkin uhannut jättäytyä pois koko kisoista, koska sen mukaan logossa on vasemmalta oikealle luettavissa sana Zion. Se tarkoittaa Iranin arkkivihollisen, Israelin, pääkaupunkia Jerusalemia.

Iranin olympiakomitea ilmoitti asiasta maanantaina. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge kommentoi asiaa ja myönsi, että kisojen logosta on syntynyt hieman kiistaa. Puheenjohtaja ei kuitenkaan ottanut kantaa näkeekö hän itse logossa saman sanan.

London 2012