Prostituoidut saavat ”työvälineensä” verovähennyksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Veroilmoituksen täyttäminen on parhaillaan monille suomalaisille ajankohtainen aihe. Yksi ilmoituksen tärkeimmistä kohdista on työnhankkimiskulut. Suomessa verottaja on tässä suhteessa vielä varsin konservatiivinen, mutta Australiassa meno on hieman toista.

Kengurumaassa prostituoidut ovat nimittäin voineet jo viiden vuoden ajan vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluina äkkiseltään hieman erikoisia tuotteita. Heidän ammattiinsa olennaisesti kuuluvat seksilelut, kondomit, liukuvoiteet ja seksiasut ovat vähennyskelpoisia siinä missä hieman normaalimmat työkalut muille.

Vuonna 2006 Australian verottaja teki kuitenkin linjauksen, että esimerkiksi kuntosalikulut eivät oikeuta vähennyksiin, sillä vartalon muokkaaminen ei kuulu olennaisena ammattiin. Prostituoudut joutuvat maksamaan siis edelleen salikortit ja personal trainerit kokonaan omasta pussistaan.