TV2 tänään: Raju kotimainen K18-dokumentti – päähenkilö kuoli viime syksynä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Reindeerspotting on yksi viime vuosien kohutuimmista kotimaisista dokumenteista. Edellisen kerran se oli otsikoissa viime syyskuussa, kun sen päähenkilö Jani löydettiin kuolleena Kambodzasta. Nyt dokumentti nähdään televisioruuduissa.

Aikoinaan elokuvatarkastamolta K18-ikärajan saanut kohudokumentti nähdään TV2:lla tänä iltana kello 23.00.

Jani-nimisen narkomaanin elämää seuraava Reindeerspotting sai ensi-iltaviikonloppunaan kotimaiselle dokumentille huimat 5.933 katsojaa, joka oli kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin avaustulos. Se on myös Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva. Elokuvan ikäraja asetettiin aikanaan valtion elokuvatarkastamon, elokuvalautakunnan ja korkeimman-hallinto oikeuden päätöksellä 18-vuoteen. Kuvauksia tehtäessä Jani oli 19-vuotias.