Oprah Winfreyn katsojat katosivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oprah Winfrey on ollut jo vuosikausien ajan viihdealalla maailman eniten ansaitseva nainen, ja hän on ansainnut tähtitieteellisen omaisuuden The Oprah Winfrey Show televisio-ohjelmallaan ja bisneksillään. Taannoin hän lopetti suosikkiohjelmansa 25 vuoden jälkeen perustaakseen oman OWN-nimisen televisiokanavan.

Nyt on yllättäen selvinnyt, että Oprahin valtava suosio ei olekaan siirtynyt automaattisesti hänen uudelle televisiokanavalleen. Supertähti laittoi koko arvovaltansa peliin kanavansa puolesta, mutta sillä on siitä huolimatta ollut vaikeuksia saada toivottua määrää katsojia. Katsojaluvut ovat olleet pettymys.

Vuodenvaihteessa aloittanut televisiokanava tuli samalle kanavapaikalle, jossa nähtiin vuodenvaihteeseen saakka Discovery Health. Discovery Channelin tytärkanava ei ollut kovin suosittu, mutta siitä huolimatta OWN on kerännyt Nielsenin mittauksen mukaan kymmenen prosenttia vähemmän katsojia kuin Discovery Health.

Asiasta uutisoineen New York Timesin mukaan kanavalle on tiensä löytänyt kaikista ikäryhmistä keskimäärin vain 135.000 katsojaa, ja 25 – 54 vuotiaista naisista vaivaiset 45.000 katsojaa. Tulos olisi heikko saavutus jopa Suomessa. Oprah on lehden mukaan kuitenkin toiveikas kanavan suosion noususta. Kanava on tähän mennessä tullut maksamaan yli 200 miljoonaa dollaria.