Tammerfest julkisti ensimmäiset kiinnityksensä – mukana The Ark

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest on julkistanut ensimmäiset esiintyjäkiinnityksensä tulevan kesän tapahtumaan. Yhtenä tapahtuman pääesiintyjistä nähdään jäähyväiskeikkojaan parhaillaan tekevä ruotsalainen The Ark, joka nousee Tammerfestin Keskustorin lavalle torstaina 14. heinäkuuta.

The Ark -yhtyeen jäähyväisiin lukeutuvaa keikkaa voidaan siis hyvällä syyllä sanoa historialliseksi. Muita tänään julkistettuja esiintyjiä ovat kotimaiset Apulanta, Happoradio, Mokoma, Stam1ina ja Doom Unit. Tammerfest järjestetään tänä vuonna 13. – 16. heinäkuuta.

Tällä hetkellä kotimaassaan klubeja kiertävä 20-vuotias The Ark julkaisi äskettäin Arkeology-kokoelman, joka pitää sisällään kaksi uutta kappaletta ja singlehitit. Klubirundin jälkeen kuusikko käynnistää vielä kesäkiertueen, joka pysähtyy myös Tammerfestissä. Kiertueen jälkeen The Arkin taru on sinetöity, mutta biisit ja legenda jatkavat eloa.

Tammerfestin Keskustorin teltta on saanut ohjelmistoonsa myös kotimaisia kärkinimiä. Perjantain 15. heinäkuuta hittikimaran tarjoavat suomipunkrockin jukeboksi Apulanta sekä pophittikaavan omaava Happoradio. Pakkahuoneella lauantain 16. heinäkuuta metalliannista vastaavat koko kansan tukanpyörittäjät, Mokoma ja Stam1na. Samana iltana Klubin puolella kaljanjuontirockia tarjoilee toukokuussa toisen albuminsa julkaiseva Doom Unit.