Valvontakamera tallensi Tampereen pizzeriapalon dramaattiset tapahtumat – katso

Ohhoh! · Stara.fi

Tampereella tapahtui aamuyöllä 22. marraskuuta suurpalo, jonka oikeuskäsittely on nyt alkanut Tampereen käräjäoikeudessa. Kolme ihmishenkeä vaatinut suurpalo osoittautui lopulta vakuutuspetokseksi, vaikka poliitikko Päivi ”CSI” Lipponen totesi pian palon jälkeen julkisesti, että hänen mukaansa kyse oli rasismirikoksesta.

Suurta huomiota mediasssa saaneen suurpalon valvontakameravideo on tänään vuotanut julkisuuteen. Videolla nähdään kuinka kaksi ulkomaalaista miestä häärivät hetken aikaa Tampereen Hämeenkadun varrella sijaitsevan pizzerian sisällä ja edustalla. Parikymmentä sekuntia miesten poistumisen jälkeen pizzeria räjähtää kohtalokkain seurauksin. Videolla nähdään myös kuinka postimies saapuu polkupyörällään asuintaloon.

Oikeudessa pizzerian omistaja ja hänen veljensä ovat myöntäneet heille luetut syytteet oikeiksi. Myös törkeät kuolemantuottamukset. Kaikkiaan miehille luettiin kymmenen eri syytekohtaa. Kaksi muuta miestä kiistivät syytteet.