Lauri Tähkä Staralle viime kesänä: ”Ei tällä faartilla voi jaksaa”

StaraTV Viihde Viihdeuutiset · Stara.fi

Päivän kuumin bändiuutinen on tieto huippusuositun Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen tarun päättymisestä, kun bändin pitkä tauko vaihtui yllättäen koko yhtyeen lopettamiseen. Bändi jättäytyi tauolle jo viime syksynä, vaikka käväisikin loppuvuodesta muutamilla keikoilla.

Päätöksen hajoamisesta teki yhtyeen verkkosivustolla julkaistun viestin mukaan yhtyeen keulahahmo Lauri Tähkä, eli Jarkko Suo. Stara tapasi suosikkilaulajan viime kesänä, kun päätös pitkälle tauolle jäämisestä oli jo tehty. Tuoreimman yllätyskäänteen valossa voidaan huomata, että jo tuolloin tehdyssä videohaastattelussa oli ehkä huomattavissa väsymystä bändielämään. Tämä selvisi, kun Tähkältä kysyttiin seuraavasta levystä.

– Ei mitään tietoa. Syysrundin jälkeen me varmaan istahdetaan ja katotaan että mitä me tehdään. Mennäänkö studioon vai ollaanko oikeasti vähän lomalla. Mehän ei olla viiteen vuoteen pidetty kun se kolme viikkoa lomaa. Vaikka me oltiin viime vuonnakin kymmenen kuukautta keikkailematta, niin mehän tehtiin sitä levyä koko ajan.

– Meidän on ihan oikeasti pakko myös vähän huilata. Ei tällä faartilla voi jaksaa. Me ollaan nyt se viisi vuotta vedetty aika lailla… Ja kymmenen vuotta ollaan oltu kasassa. Sitten kun me ollaan niin tiukalle vedetty aina se periodit, kun meillä on kahden kuukauden sykleissä ollut ne keikat niin me ollaan sit vedetty puolessa vuodessa ne sata keikkaa. Se on aikamoinen tahti.