Stara Lauri Tähkä & Elonkerjuu

Viihdeuutiset

Elonkerjuu jatkamassa ilman Tähkää? Hakee yksinoikeutta nimeen

Äskettäin kymmenettuhannet suomalaiset musiikinystävät saivat suru-uutisia, kun Suomen suosituimmaksi bändiksi noussut Lauri Tähkä & Elonkerjuu hajosi bändin keulahahmon päätöksellä. Tällä tietoa Lauri Tähkä jatkaa uraansa sooloilemalla, ja nyt näyttää siltä että myös yhtye on jatkamassa.

Yhtyeen muut jäsenet Tähkää lukuunottamatta ovat nimittäin hakeneet Elonkerjuu-nimelle tavaramerkkiä Elofest Oy -nimisen yrityksensä nimissä. Yhtye hakee yksinoikeutta käyttää nimeään muiden muassa lehtien ja painotuotteiden, vaatteiden, jalkineiden ja päähineiden sekä ajanvietteen ja kulttuurin parissa. Hakemus jätettiin tiistaina 22.3.2011. Tavaramerkkihakemuksesta kertoi ensimmäisenä MTV3.

Staran saamien tietojen mukaan Lauri Tähkä rekisteröi nimensä Raikuli Productions Oy:n tavaramerkiksi jo vuonna 2009 pääosin samoille tavaroille ja palveluille. Poikkeuksena nimi rekisteröitiin kuitenkin myös ravintola- ja majoitustoimintaa varten.

Elonkerjuu-tavaramerkin rekisteröinti vahvistaa nyt bändin yksinoikeuden nimeensä, mutta ilman sitäkin yhtyeellä on ollut jo vuosien ajan yksinoikeus nimensä käyttämiseen kaikille tavaroille ja palveluille. Se on nimittäin vakiintunut yhtyeen kaupalliseksi tunnukseksi ja lisäksi muodostunut yleisen tunnettuuden perusteella laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi, joka saa suojaa kaikille tavaroille ja palveluille. Näin ollen kukaan muu kuin bändi ei ole aiemminkaan voinut myydä esimerkiksi Elonkerjuu-paitoja, hampurilaisia tai vaikkapa jääkaappeja.

Viihdeuutiset

Lauri Tähkän viulisti: ”Aion palata alkuperäiseen työhön”

Suomalaista viihdemaailmaa ja kymmeniätuhansia fon tällä viikolla uutinen Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen yllättävästä hajoamisesta. Tänään bändin viulisti Johanna Koivu oli vieraana Korkojen kera -ohjelmassa, jossa hän kertoi tunnelmiaan tapahtuneesta.

– Kyllähän se pysäytti tietysti. Sydäntä riipaisee, mutta samalla pitää olla kauhean onnellinen niistä kymnenestä vuodesta mitä meillä on ollut. Jään kaipaamaan esiintymisen valtavaa endorfiinipaukkua, Johanna Koivu kertoi Korkojen kera -ohjelmassa.

Bändin muiden jäsenten tavoin myös viulisti sai tietää yhtyeensä hajoamisesta vasta sähköpostitse.

– Kyllä se oli tää kuuluisa sähköposti viime torstaina. Se on ollut itsetutkiskelun paikka. Niin se vaan on, että yksi aikakausi loppuu ja toinen alkaa. Lauri teki sen päätöksen että ilmoitti siitä sähköpostilla. Ehkä se oli hänellekin niin vaikea asia, että siitä ei voinut muuten ilmoittaa, Koivu lisäsi.

Haastattelussa Koivu kertoi aikovansa palata niin sanottuun oikeaan ammattiinsa, jota hän harjoitti ennen bändiuraa. Ensi kesän suunnitelmat näyttelijänä ovat jo valmiina.

– Nyt aion palata alkuperäiseen työhön, jota mun piti tehdä, kun Lauri Tähkän pojat saivat houkuteltua mut mukaan bändiin. Ensi kesänä Valkeakosken kesäteatterissa nähdään Kuin helminauhaa -musiikkinäytelmä.

Viihdeuutiset

Elonkerjuun kitaristi: ”Ei kauhian suoraselkäistä toimintaa”

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin jo vuosien ajan lukeutunut Lauri Tähkä & Elonkerjuu ilmoitti muutama päivä sitten bändin hajoamisesta, ja siitä saakka mediassa on spekuloitu näyttävästi yllätysratkaisun syitä. Nyt bändin kitaristi Simo Ralli on kommentoinut tilannetta.

Ralli kertoo Ilkka-lehteen kirjoittamassaan kolumnissa, että bändin tauolle menon syynä oli liian hektinen keikkailu ja levynteko. Yhdessä sovittu tauko päättyi kuitenkin lopulta yhtyeen keulahahmon yllättävään ilmoittamiseen bändin hajoamisesta.

– Oli oikeasti shokki saada Rytmikorjaamon-keikan jälkeen ensimmäisenä yhteydenottona tuo viesti. Tuota ei piretä täälläpäin kauhian suoraselkäisenä toimintana, Simo Ralli kirjoittaa.

Ralli jättää vielä takaportin auki yhtyeen paluulle.

– Kaikkea hyvää soolouralle, roudan ajama porsaskin otetaan vastahan jos maailma oikeen murjoo. Pitää muistaa, että ku ovi menöö kiinni, aukee ikkuna!

Viihdeuutiset

”Lauri Tähkä päästettiin kärsimyksistään”

Suomalaiset musiikkifanit ovat parhaimmillaan innokkaita idoliensa tukijoita, jotka elävät mukana suosikkiensa elämässä niin myötä- kuin vastamäessäkin. Aika ajoin tulee kuitenkin eteen myös tilanteita, joissa yhtyeet jättävät faneilleen lopullisesti hyvästit.

Tänään on uutisoitu laajasti kotimaisen suosikkiyhtyeen, Lauri Tähkä & Elonkerjuun yllättävästä lopettamisesta. Suosionsa huipulla ollut yhtye kertoi viime kesänä jäävänsä vuoden lopussa pitkälle tauolle, josta on nyt siis tullut pysyvä olotila.

Lauri Tähkän Facebook-sivuilla on reilut 25.000 fania, mutta bändin vihasivulla on puolestaan yli 11.000 fania. Sivun otsikossa vaaditaan ”Päästäkää Lauri Tähkä kärsimyksistään, ni loppuu se elonkerjuu”. Tieto yhtyeen hajoamisesta levisikin heti tuoreeltaan myös ryhmän sivuille. Facebookissa iloitaan parhaillaan yllättävän paljon, kun monien harras toive näytti viimein toteutuneen.

Sama tunnelma oli vallalla myös yleisemmin maailman suosituimmassa yhteisöpalvelussa jo aamun tunteina, kun yllättävän suuri osa käyttäjistä tuntui pitävän hittibändin hajoamista hyvänä asiana. Samalla fanien ja inhoajien välillä käytiin välillä myös kipakkaakin keskustelua kyseisestä yhtyeestä ja suomalaisesta musiikista yleensä. Keskustelu jatkuu edelleen erittäin aktiivisesti.

Viihde Viihdeuutiset

Lauri Tähkä Staralle viime kesänä: ”Ei tällä faartilla voi jaksaa”

Päivän kuumin bändiuutinen on tieto huippusuositun Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen tarun päättymisestä, kun bändin pitkä tauko vaihtui yllättäen koko yhtyeen lopettamiseen. Bändi jättäytyi tauolle jo viime syksynä, vaikka käväisikin loppuvuodesta muutamilla keikoilla.

Päätöksen hajoamisesta teki yhtyeen verkkosivustolla julkaistun viestin mukaan yhtyeen keulahahmo Lauri Tähkä, eli Jarkko Suo. Stara tapasi suosikkilaulajan viime kesänä, kun päätös pitkälle tauolle jäämisestä oli jo tehty. Tuoreimman yllätyskäänteen valossa voidaan huomata, että jo tuolloin tehdyssä videohaastattelussa oli ehkä huomattavissa väsymystä bändielämään. Tämä selvisi, kun Tähkältä kysyttiin seuraavasta levystä.

– Ei mitään tietoa. Syysrundin jälkeen me varmaan istahdetaan ja katotaan että mitä me tehdään. Mennäänkö studioon vai ollaanko oikeasti vähän lomalla. Mehän ei olla viiteen vuoteen pidetty kun se kolme viikkoa lomaa. Vaikka me oltiin viime vuonnakin kymmenen kuukautta keikkailematta, niin mehän tehtiin sitä levyä koko ajan.

– Meidän on ihan oikeasti pakko myös vähän huilata. Ei tällä faartilla voi jaksaa. Me ollaan nyt se viisi vuotta vedetty aika lailla… Ja kymmenen vuotta ollaan oltu kasassa. Sitten kun me ollaan niin tiukalle vedetty aina se periodit, kun meillä on kahden kuukauden sykleissä ollut ne keikat niin me ollaan sit vedetty puolessa vuodessa ne sata keikkaa. Se on aikamoinen tahti.

Viihdeuutiset

Lauri Tähkä & Elonkerjuu jää pitkäksi aikaa telakalle

Kerroimme elokuussa kuinka huippusuosittu Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtye kertoi tekevänsä tänä vuonna vielä yhden keikkarupeaman ja jäävänsä sen jälkeen pitkälle tauolle. Marras-joulukuussa yhtye nähdään vielä kuudella keikalla, mutta sen jälkeen yhtye vetäytyy telakalle.

– Istuimme Luhtalanloukon savusaunas viime viikolla ja tultihin siihen tuloksehen, että eikähän olisi meidänkin bändin paree jäädä pikkuuselle keikka- ja levytystauolle itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen, Lauri Tähkä kertoi elokuussa.

Yhtye on painanut täysillä viimeisen viiden vuoden ajan ja niittänyt sinä aikana suurta menestystä ja myynyt satojatuhansia levyjä. Nyt yhtye on julkaissut Iholla-kokoelmalevyn ja DVD:n, joten hetki on otollinen tauolle. Yhtye ei itsekään vielä tiedä koska se aikoo palata taas kuvioihin.

– Huomattiin oikeen ittekki, että ollaan oltu menos kymmenenkunta vuotta täyttä ravia niinkuin ravihevooset. Uudet perunat on ollu vuodesta 2003 nostamatta, pihanurmikko on apinadatsunin korkuusta, linnunpönttöjen suuaukot tikan hakkaumia täynnä ja sadevesien täyttämät puupaatit lilluvat keulaa myären merenkurkus. Päätettihin pistää kukin omat nurkat kuntoon ja sitten taas ihmetellä soittamisen perähän. Lomaalu teköö ihmiselle kuulemma hyvää.

Yhtye nähdään toistaiseksi viimeisillä keikoillaan seuraavasti:

22.10 Tukholma, Nalen
12.11 Helsinki, the Circus
19.11 Tampere, Pakkahuone
20.11 Hämeenlinna, Verkatehdas
03.12 Jämsä, Himos-Areena
04.12 Tahko, Tahko Spa
05.12 Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Viihdeuutiset

Lauri Tähkä & Elonkerjuu jää pitkälle tauolle

Lauri Tähkä & Elonkerjuu julkaisee lokakuussa Iholla! -nimisen livealbumin ja DVD:n. Materiaalia on äänitetty ja kuvattu kuluneen kesän kiertueella. Livelevy vangitsee yhtyeen live-energian ja yleisön hurmioituneen osallistumisen.

Äänitykset on tehty 20 eri keikalta, joilta 300 äänitetystä kappaleesta levylle on valikoitunut 15 tuttua hittiä kuuman kesän 2010 versioina. Levyn äänitystyöstä vastasi Marko Ketola ja miksauksesta Juha Heininen.

– Yleisö on kysellyt jo vuosia, koska julkaisemme live-levyn ja uuden dvd:n, mitä voi kuunnella ja kattella  pimeinä ja keikattomina aikoona. Mistä voi imeä energiaa silloin ku arki on ladonseinän värinen? Ensimmäistä kertaa meille tuli oikiasti sellaane olo, että jos onnistumme kesän keikoos jumalattoman hyvin niin pirulauta miksi ei tehtääsi livelevyä? Lauri Tähkä kommentoi.

Marras-joulukuussa Lauri Tähkä ja Elonkerjuu nähdään vielä kuudella keikalla, jonka jälkeen he jäävät tauolle. Itsenäisyyspäivästä alkava breikki on yhteinen päätös rankan, mutta antoisan vuoden jälkeen.

– Istuimme Luhtalanloukon savusaunas viime viikolla ja tultihin siihen tuloksehen, että eikähän olisi meidänkin bändin paree jäädä pikkuuselle keikka- ja levytystauolle itsenäisyyspäivän juhlien jälkeen. 

– Huomattiin oikeen ittekki, että ollaan oltu menos kymmenenkunta vuotta täyttä ravia niinkuin ravihevooset. Uudet perunat on ollu vuodesta 2003 nostamatta, pihanurmikko on apinadatsunin korkuusta, linnunpönttöjen suuaukot tikan hakkaumia täynnä ja sadevesien täyttämät puupaatit lilluvat keulaa myären merenkurkus. Päätettihin pistää kukin omat nurkat kuntoon ja sitten taas ihmetellä soittamisen perähän. Lomaalu teköö ihmiselle kuulemma hyvää.