Sekopäinen basehyppy tallentui videolle

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Suomestakin löytyy muutamia hurjapäitä, jotka ovat tehneet tai tekevät yhä edelleen base-hyppyjä sekä Suomessa että ulkomailla. Monet muistavat vielä esimerkiksi hurjat hypyt Tampereen Näsinneulasta. Maailmalla nähdään kuitenkin vieläkin vaarallisempia tempauksia.

Nyt Norjassa on kuitenkin nähty ennennäkemättömän raju temppu, jossa ei tosin varsinaisesti hypätty kiinteältä alustalta, mutta se ei tehnyt asiasta yhtään turvallisempaa. Kyseessä oli nimittäin tapaus, jossa kaksi base-hyppääjää hyppäsi lentokoneesta, ja liitopukuja käyttäen uhmasivat henkeään liitämällä vain reilun metrin korkeudelta kallionkielekkeen ohi.

Pienikin virheliike jopa kahdensadan kilometrin tuntinopeudessa olisi ollut kuolemaksi. Nyt hyppääjien ystävät kuitenkin saivat hihkua innosta ja kuvata videolle onnistuneen tempauksen.