Top Gear huijasi katsojia? Autovalmistaja vaatii jättikorvauksia

Autot Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear joutui viime kuussa sensuroinnin kohteeksi Yhdysvalloissa, kun ohjelman juontajat esittivät varsin rajuja stereotypioita meksikolaisista. Maan suurlähettiläs vaati anteeksipyyntöä ja uhkasi viedä ohjelman oikeuteen. Nyt ongelmat ovat jatkuneet.

Nyt ohjelma joutuu oikeuteen, koska eräs autovalmistaja väittää ohjelman huijanneen katsojia. Ohjelmassa Tesla-sähköauton akkukestoksi esitetään yhtiön mukaan vain neljännes todellisesta, ja nyt se vaatii oikeudessa korvauksia väärien väittämien esittämisestä. Ohjelman tuotantotiimi tai BBC eivät ole suostuneet korjaamaan esittämiään väitteitä ja ovat vaatimuksista huolimatta jatkaneet vuonna 2008 esitetyn jakson levittämistä, The Guardian uutisoi.

Edellä mainittu Top Gear -ohjelman Meksiko-skandaali sai alkunsa, kun juontajakolmikko totesi meksikolaisten autojen olevan meksikolaisten ihmisten tavoin laiskoja, ylipainoisia, vastuuttomia ja ilmavaivaisia örkkejä, jotka nojailevat aitoihin ja nukkuvat. Meksikon Lontoon suurlähettiläs Eduardo Medina-Mora Icaz vaatii kansainvälistä tutkintaa ja koko ohjelman kieltämistä. Hänen mukaansa ohjelman tulee vastata tekosistaan oikeudessa. Samalla Meksikon radio on asettanut BBC:n boikottiin.