Ensimmäiset tarkat ilmakuvat Fukushiman ydinvoimalasta: ”Tuhon jäljet”

Ohhoh! · Stara.fi

Japanin Fukushiman ydinvoimala on ollut maailman katseiden kohteena jo kolmen viikon ajan, kun japanilaiset ovat taistelleet laitoksen reaktoreiden kanssa. Taannoin voimalassa tapahtui useita vakavia räjähdyksiä.

Nyt Fukushiman ydinvoimalasta on saatu ensimmäiset laadukkaat kuvat, kun alueelle lähetettiin ilmakuvaukseen erikoistunut miehittämätön lennokki. Se ikuistamissa valokuvissa voimalaitoksen valtava tuho nähdään selvemmin kuin kertaakaan tähän mennessä.

Air Photo Service -yhtiön ikuistamista ilmakuvista voidaan huomata, että kolme neljästä reaktorirakennuksesta on pahoin vaurioitunut ja lähes täysin raunioina. Valtavien räjähdysten voimasta rakennusten osia on levinnyt laajalle alueelle ydinvoimalan ympäristöön. Kuvat julkaistiin samana päivänä, kun monien voimalassa pelastustoimissa olleiden kerrottiin kuolevan muutamasssa viikossa.