Nettipomo ampui norsun – esittää itsensä sankarina – katso raju video

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Internetin verkkotunnuksilla tulosta tekevä amerikkalaisyhtiö GoDaddy on joutunut tukalaan tilanteeseen, kun yhtiön toimitusjohtaja Bob Parsons on kehuskellut julkisesti sillä että ampui lomallaan norsun Zimbabwessa. Tapauksesta on nyt noussut suuri kohu.

Tapaus tuli julkisuuteen, kun Bob Parsons julkaisi ”lomavideonsa” YouTubessa. Videolla nähdään kuinka toimitusjohtaja ampuu elefantin. Parsons kertoo videolla, että kyseessä oli niin sanottu ongelmaelefantti, joka tuhosi lajitoveriensa kanssa paikallisen viljelijän viljelyksiä. Siten johtaja on nostanut itsensä videolla sankarin asemaan tapponsa johdosta.

Parsons julkaisi lisäksi videolla lomakuviaan, joissa hän poseeraa kivääri kädessä kuolleen norsun edessä. Monet eläinsuojelujärjestöt PETA etunenässä ovat olleet eri linjoilla. Ne ovat nostaneet kovan metelin tapahtuneesta ja muiden muassa sulkeneet omat tilinsä GoDaddy-palvelussa ja pyytäneet muita tekemään samoin. Uutiskanava CNN on käsitellyt myös asiaa näkyvästi.