Anna Abreu : Rush

Albumit · Stara.fi

Emma-palkittu suosikkilaulaja Anna Abreu on nyt julkaissut uuden Rush-albuminsa. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Hysteria on vauhdikas tanssiveto, jonka tarttuvia melodioita onkin saatu kuulla runsaasti radioaaloilla. Kaoostumukseltaan biisi on yksinkertainen, mutta paketti on hyvin kasassa ja lopputuloksena hittibiisi nostattaa polvea kiitettävästi.

Levyn ylivoimaisesti paras kappale on Worst Part Is Over, joka on koko genressään todennäköisesti yksi tyylikkäimpiä kotimaisia koskaan. Vahvasti Kanye Westin materiaalista fiiliksiä hakenut biisi on erittäin toimiva jo yksin Annan vokaaleilla, mutta varsinaisen loppusilauksen hittibiisiksi tekevät biisin viiden tähden rap-osuudet. Upeaa!

Stereo on leppoisasti rullaava tanssibiisi, jonka hieno kertosäe tarttuu jo ensikuulemalta koukuttavan melodian ansiosta. Jotain jää kuitenkin vielä puuttumaan. Broken Kind Of Good Love on positiivisilta energioiltaan kuin euroviisumatskua, mutta pysyvää muistijälkeä se ei onnistu jättämään. Send You Packing esittelee Abreun räväkämmän puolen astetta raskaammalla soundilla. Ihan mukava raita ei kuitenkaan säväytä. Biittikikkailut tuovat tosin hieman väriä kappaleeseen.

Levyn toiseksi paras raita on todella upea ja eteerisen kaunis tanssiveto Mend. Tässä kappaleessa sekä Annan kaunis lauluääni että kerrassaan upeat kasarisyntikat kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla. Erityisesti kertosäkeen taustalla kuullaan upeita ratkaisuja. Tämä biisi voisi menestyä myös kansainvälisillä markkinoilla ja olisi hyvä alusta erilaisille remikseille. Erityisesti loppupuolen synasoolo saa kylmät väreet iholle.

This Girl ei taas onnistu säväyttämään juuri millään tasolla, vaan vaikuttaa täytebiisiltä. Samaan sarjaan lukeutuva Other Side jää niin ikään fiilikseltään tyhjäksi ja tylsäksi, sillä pelkillä ulinoilla ei pitkälle selvitä. Dynamite -biisissä on jo vähän yritystä ja hittikoukkuakin, mutta sekin jää valjuksi rallatukseksi. S’Express -sample taustalla on tosin hauska kuriositeetti. Levyn päättävä Be With You tavoittelee sekin viisutunnelmia, mutta kuitenkin ilman hittikoukkua.

Annan uusi albumi on monipuolinen, mutta turhan epätasapainoinen kokonaisuus. Levyllä on muutama todella hyvä raita, mutta muuten kappaleiden välillä on liiaksi tasoeroja. Ongelma on siten ollut lähinnä tuotantopuolella ja kappalevalinnoissa. Annan osuudet ja soundit ovat sen sijaan kautta linjan hyvin hallussa.

Pisteet 4/5