Tutkimus: Lemmikkikoirat rosvoavat kymmenillä miljoonilla vuodessa – tämä rotu on pahin

Ohhoh! · Stara.fi

Monissa suomalaisissakin kodeissa asuu nelijalkaisia koiraystäviä, joiden puuhista tiedetään varsin vähän silloin kun isäntäperhe on poissa ja koira yksin kotona. Nyt Bakers Complete -yhtiön järjestämä brittitutkimus on kartoittanut kuinka paljon koirat varastavat omaisuutta kodeissaan.

Kyselytutkimuksen tulos yllätti, sillä viekkaat koirat rosvoavat yksin Britanniassa noin 40 miljoonan euron arvosta omaisuutta vuosittain. Lähes kolmannes hävikistä aiheutuu ihmisten alusvaatteista, mutta joka kymmenes lemmikkikoira on syönyt tai muuten tuhonnut myös käteistä rahaa ja koruja. Luonnollisesti mukana listalla ovat myös kaukosäätimet, kännykät ja tohvelit.

Tuhottujen tavaroiden listalla ovat mukana myös kotiläksyt, minkä kaikki peruskoulujen opettajat ovat tienneetkin jo pitkään. Eniten varkaissa käyvät tutkimuksen mukaan mopsit. Niiden jälkeen seuraavina tulevat cockerspanielit ja shih tzut. Asiantuntija Peter Neville toteaa tuloksista, että yleensä koirat varastavat saadakseen omistajansa huomion ja päästäkseen leikkimään.