600 oppilasta jälki-istuntoon: ”Koulusta tuli vankila”

Ohhoh! · Stara.fi

Koulukiusaamisen lisäksi kouluissa ympäri maailmaa on viime aikoina keskusteltu paljon oppilaiden kurittomuudesta ja opettajien alati heikentyvistä keinoista antaa asianmukaista kurinpalautusta. Nyt erään koulun mitta on tullut täyteen, ja vaikutukset olivat massiiviset millä tahansa mittarilla arvioituna.

Cambridgeshiressä sijaitsevassa Elyn lukiossa on nyt otettu käyttöön nollatoleranssi koulun sääntöjen rikkomisen suhteen. Vanhemmille lähetettiin etukäteen tieto neljästätoista tiukasta säännöstä, jotka otettiin käyttöön maanantaina, Daily Mail uutisoi.

Jälki-istuntoa määrätään jatkossa muiden muassa siksi, että oppilaalla oli jalassaan erikoiset sukat. Myös myöhästyminen, purukumin syöminen, välitunnilla syöminen, juokseminen, liiallinen meikkaaminen sekä kännykän ja kuulokkeiden käyttäminen ovat kaikki kiellettyjen listalla.

Nollatoleranssin seurauksena peräti 600 oppilasta määrättiin rangaistuksena jälki-istuntoon muutaman ensimmäisen päivän aikana. Maanantaina jälki-istuntoon määrättiin 236 oppilasta ja tiistaina 183 oppilasta. Sama meno jatkui myös keskiviikkona ja torstaina. Oppilaiden vanhemmat ovat nyt suivaantuneet tilanteesta, sillä heidän mielestään koulu on muuttunut vankilaksi.