Amerikan homoseksuaalien määrä ”laski” dramaattisesti

Ohhoh! · Stara.fi

Homoseksuaalit ovat nousseet kymmenen viime vuoden aikana aivan uusiin ulottuvuuksiin, mikäli asiaa mitataan medianäkyvyyden kannalta. Homoseksuaalit ovat nimittäin olleet jo vuosia varsinainen trendi erityisesti televisiossa. Nyt homojen ja lesbojen määrää on kartoitettu Yhdysvalloissa tuoreella tutkimuksella.

Aiemmin on uskottu Alfred Kinseyn 1940-luvulla tekemään tutkimukseen, jonka mukaan joka kymmenes amerikkalainen olisi homoseksuaali. Ruotsissa taas joka kahdeksannen väitetään olevan kiinnostunut saman sukupuolen edustajasta. Nyt amerikkalainen Kinseyn tulokset on kuitenkin tyrmätty, sillä kalifornialaisen tutkimuksen mukaan homoseksuaaleja onkin amerikkalaisista aikuisista vain 1,7 prosenttia – eikä suinkaan kymmenen prosenttia.

Tutkimuksen mukaan homoseksuaaleiksi avoimesti tunnustautuvista vain 3,5 prosenttia tuntee olevansa samanarvoinen heterokansalaisten kanssa, Daily Mirror kertoo. Viime vuosina Yhdysvalloissa on taitettu näkyvästi peistä homoliittojen laillistamisen suhteen. Yksi niiden näkyvimmistä kannattajista on ollut poptähti Lady Gaga.