Rattijuoppo todella kännissä – ajoi ilman rengasta ja vannetta

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa ja maailmalla mitataan silloin tällöin rajujakin lukeamia rattijuoppojen promilleissa. Nyt eräs englantilainen tapaus on kuitenkin noussut otsikoihin saakka, sillä siinä kuljettaja oli niin juovuksissa ettei huomannut ajavansa kolmella renkaalla.

29-vuotiaan bristolilaisen rattijuopon autosta oli jäänyt matkalle jostain syystä yksi rengas, mutta se ei menoa haitannut. Ei vaikka kyseessä oli oikea eturengas, joka on varsin oleellinen auton ohjauksen kannalta. Kuljettaja ehti ajaa ilman rengasta noin seitsemän kilometrin matkan ystävänsä bileistä omaan kotiinsa.

Kotimatka jäi kuitenkin kesken, kun poliisi sai viimein rattijuopon kiinni. Silminnäkijöiden mukaan auton kulkiessa sen maahan osuneesta oikeasta etukulmasta nousi ilmoille kipinäsuihku. Siten myös ohjauksen on täytynyt olla lähes mahdotonta. Miehen veressä oli kolminkertainen määrä alkoholia sallittuun nähden. Siitä huolimatta Bristolin tuomioistuin ei määrännyt miestä vankilaan, Daily Express kertoo. Sen sijaan hän sai kymmenen kuukautta ehdollista, 150 tuntia yhdyskuntapalvelua ja kolmen vuoden ajokiellon.