Thaimaassa otettiin tiukka linja alkoholiin – jopa vankilatuomioita luvassa

Ohhoh! · Stara.fi

Aasialaisten viinapää on tunnetusti huomattavasti heikompi kuin esimerkiksi suomalaisilla. Alkoholin myyminen on kuitenkin esimerkiksi Thaimaassa varsin vapaata, mutta nyt asiaan on tulossa muutos ainakin maan uudenvuoden juhlinnan osalta. Viranomaiset ovat nimittäin päättäneet kiristää huomattavasti alkoholin myyntiä ja juomista.

Tänään maan terveysviranomaiset kertoivat, että maahan perustetaan 13. – 17. huhtikuuta järjestettävien Songkran-juhlien ajaksi kuusikymmentä täysin alkoholivapaata aluetta, jotta viinanjuonnin aiheuttamat tappelut, raiskaukset ja seksuaaliset ahdistelut saataisiin vähenemään. Vain jalankulkijoille tarkoitetuilla turva-alueilla alkoholi on kokonaan kielletty. Sitä ei saa myydä, nauttia eikä myöskään pitää mukanaan. Luvattomasta alkoholimyynnistä voi ratsahtaa 10.000 bahtin sakko ja puolen vuoden vankilatuomio.

Juopuneita juhlijoita tullaan kuitenkin näkemään esimerkiksi Bangkokin juhla-alueilla, joita kuitenkin valvotaan tänä vuonna tehostetusti muiden muassa kameravalvonnalla, poliisivoimin ja vapaaehtoisten järjestysmiesten avulla. Samalla tehostetaan rattijuopumusten valvontaa, sillä Songkran-juhlan aikana rattijuoppojen aiheuttamien onnettomuuksien määrässä on vuosittain huima nousu. Viime vuonna tapahtui 3.516 onnettomuutta, joissa kuoli 361 ihmistä.