Ilmapalloviesti matkasi 9 000 kilometrin matkan Britanniasta Laosiin

Ohhoh! · Stara.fi

Viime viikolla uutisoitiin kuinka pulloposti oli löytynyt yli 20 vuoden matkanteon jälkeen. Nyt Britanniasta kantautuu hieman vastaava tarina, joskin vieläkin uskomattomampi. Vapaaksi päässeet ilmapallot matkaavat yleensä vain muutamia kilometrejä, mutta brittiperheen pallon väitetään matkanneen noin 9.000 kilometriä aina Laosiin saakka.

Kuusivuotias Abby Gardner päästi ilmapallon vapaaksi uudenvuodenaattona ja liitti siihen mukaan pienen viestin ja postimerkin. Tämän jälkeen pallo unohdettiin, sillä tuskin siitä enää koskaan kuultaisiin. Toisin kuitenkin kävi, sillä nyt perhe on saanut paluupostissa viestin – lähes toiselta puolelta maailmaa. Laosilainen mies oli nimittäin löytänyt ilmapallon ja kirjoitti siitä perheelle, Daily Mail uutisoi.

Chang-niminen mies kirjoitti löytäneensä pallon Laosin Mekong-joelta. Hän kertoi myös joutuneensa ostamaan korttiinsa uudet postimerkit. Perhe oli nimittäin laittanut mukaan vain Britannian ensimmäisen luokan postimerkin, koska he olettivat pallon matkaavan korkeintaan naapurikuntaan saakka. Lisäksi mies kommentoi brittiruokaa, mutta lehti ei kertonut miten. Vielä ei ole tietoa miten pallo kykeni matkaamaan näin pitkälle.