Lentokentän Tax Free mokasi rajusti – tulli takavarikoi kaikki ostokset

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniasta löytyy parhaillaan reilu sata raivostunutta lentomatkustajaa, jotka kokivat kovia ollessaan lentämässä Yhdysvaltojen Las Vegasista Englannin Manchesteriin. He tekivät nimittäin välilaskun Glasgow’ssa, jossa kaikki lentokentän tax freestä ostetut tuliaiset takavarikoitiin täysin yllättäen.

Thomas Cookin lomalento TCX125 pääsi jatkamaan välilaskun jälkeen pari tuntia myöhässä, sillä matkustajat raivostuivat tullin toiminnasta. Lopulta tilanne äityi niin pahaksi, että lentohenkilökunta joutui kutsumaan poliisit rauhoittelemaan suivaantuneita matkustajia. Tulli perusteli ostosten takavarikoimista sillä, että niitä ei ollut sinetöity asianmukaisesti Las Vegasin lentokentällä. Tupakkaa ja alkoholia sisältäneet ostoskassit olisi pitänyt sinetöidä, mutta sen sijaan ne oli suljettu ainoastaan nitojalla, Daily Mail kertoo.

Välilaskun takia matkustajat joutuivat käymään tullissa jo Glasgow’ssa, eikä vasta Manchesterissä, jossa tilanne olisi voinut olla toinen. Matkustajat saivat ensijärkytyksestä toivuttuaan kuulla, että he saavat ostoksensa, mutta tyrmistys kasvoi entisestään kun selvisi, että ne kuljetettaisiin Manchesteriin lentokoneen sijaan maanteitse. Kaaokseen pyydettiin lausuntoa myös lentoyhtiön johdolta, joka sai lopulta puhuttua asian niin, että ostokset matkasivat määränpäähän koneen ruumassa sen jälkeen kun ostokset oli sääntöjen mukaan sinetöity. Osataan sitä siis pilkkua viilata myös muualla kuin Suomessa.