Masturboinnista löydettiin apu yllättävään vaivaan

Lifestyle · Stara.fi

Monet suomalaisetkin kärsivät nukkumaan mennessä levottomista jaloista, mutta nyt ongelmaan on löydetty ratkaisu yllättävältä taholta. Tutkijat ovat nimittäin saaneet selville, että neurologiseen levottomien jalkojen oireyhtymään löytyy apu lähempää kuin moni olisi osannut odottaa.

Brasilialaisen Sao Paulon yliopiston tutkijat kertovat nimittäin Sleep Medicine -julkaisun artikkelissa, että sekä seksi että masturbointi helpottavat huomattavasti levottomien jalkojen oireyhtymästä aiheutuvia ongelmia. Merkittävä osa tutkimuksessa mukana olleista potilaista kertoi niiden tuoneen avun ja auttaneen huomattavasti nukahtamisessa. Amerikkalaistutkija Mark Buchfuhrer vahvisti saaneensa samanlaisia tuloksia omissa tutkimuksissaan.

Levottomien jalkojen syndroomassa kärsii artikkelin mukaan 7 – 10 prosenttia amerikkalaisista ja eurooppalaisista. Siten jopa yli 500.000 suomalaisellakin on sama ongelma. Tuoreisiin tuloksiin tulee tutkijoiden mukaan suhtautua vielä varauksella, sillä vielä ei ole tietoa miksi seksi ja masturbointi auttavat vaivaan, AOL News uutisoi. Vaikutuksen uskotaan kuitenkin liittyvän dopamiinin vapautumiseen kehossa.