Näin tsunami iski Fukushiman ydinvoimalaan

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Japanin luonnonkatastrofista on kulunut jo kuukausi, ja yhä edelleen japanilaisilta löytyy uutta videomateriaalia tapahtuneesta. Nyt verkossa on julkaistu keskimääräistä olennaisempi video, jossa nähdään kuinka valtava tsunami iski Fukushiman ydinvoimalaan ja käynnisti 2000-luvun pahimman ydinkatastrofin.

Brittiläisen ITN World -ohjelman haltuunsa saamassa ja televisiossa esittämässä videossa silminnäkijä sattui olemaan Fukushiman ydinvoimalan vieressä samalla rannalla, kun tsunami iski Japaniin. Videolla nähdään kuinka hyökyaalto iskeytyy ydinvoimalan rantaan ja nostattaa ilman valtavan vesipatsaan. Hetkeä myöhemmin ydinvoimala ajautui kaaokseen, kun sen reaktoreita ei enää voitu jäähdyttää sähkövoiman menettämisen myötä.