13-vuotias tyttö viikon kotona yksin – äiti sai syytteen heitteillejätöstä

Ohhoh! · Stara.fi

Teini-ikäiset tulevat usein toimeen jo omillaan, vaikka tarvitsevatkin vielä vanhempiensa valvovaa silmää. Nyt Britanniassa hämmästellään tapausta, jossa perheenäiti pidätettiin hänen jätettyä 13-vuotiaan tyttärensä viikoksi yksin kotiin.

Sinkkuäiti Winnie Chaffee vietti viikon työmatkalla Taiwanissa ja jätti tyttären kotiin. Äiti jätti lapselleen rahaa, ruokaa ja luottokortin, mutta se ei viranomaisten mukaan riittänyt. Chaffee on nimittäin saamassa syytteen tyttärensä heitteillejätöstä. Perheen asianajaja Casey Rakob kuvaili tilannetta epätoivotuksi, Journal News uutisoi.

Jupakka sai alkunsa, kun tyttären ystävä sai tietää tilanteesta ja kertoi siitä vanhemmilleen. Ystävän vanhemmat hakivat teinitytön kotiinsa ja ilmoittivat tapauksesta poliisille. Tytär asui loppuviikon ystävänsä luona, ja äidin palattua hänet pidätettiin. Asiaa puidaan myöhemmin oikeudessa. Poliisi perusteli lehdelle toimintaansa sillä, että 13-vuotiaan voi kyllä jättää yksin pariksi tunniksi, mutta ei viikoksi.