Juorulehti kiinni julkkisten viestien salakuuntelusta – vankilatuomioita luvassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian suosituimpiin sanomalehtiin lukeutuva News of the World on jäänyt kiinni julkkistähtien puhelinviestien salakuuntelusta. Vertaansa vailla olevan skandaalin kohteena on ollut lukuisia englantilaisia julkkistähtiä, poliitikoita ja jopa kuninkaallisen perheen jäseniä.

Lehden toimittajat olivat onnistuneet hakkeroimaan itselleen pääsyn vakoilemiensa julkkistähtien yksityisiin puhelinvastaajiin, josta he saivat tietoja skandaaliuutisiinsa. Viikonloppuna News of the World -lehti julkaisi anteeksipyynnön. Pelkkä anteeksipyyntö tuskin riittää, sillä lehteä vaaditaan nyt tilille teostaan. Julkkistähdet haluavat, että poliisi tutkii tapauksen juuriaan myöden ja että asianomaisia rangaistaan myöhemmin oikeudessa avoimessa oikeudenkäynnissä.

Viime viikolla lehden kaksi päällikköä pidätettiin rikoksesta epäiltynä. Lisää pidätyksiä on todennäköisesti vielä tulossa sitä mukaan kun todistusaineistoa käydään läpi. Kyseessä on vakava rikos, josta tekijät voivat joutua pahimmassa tapauksessa vuosiksi vankilaan. Tähän mennessä esimerkiksi Sienna Miller on haastanut lehden oikeuteen salakuuntelun takia.