Koirankakkojen omistajat selvitetään DNA-testeillä

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessakin koirankakkojen siivoamatta jättäminen on monien koiranomistajien pahe, joka aiheuttaa muille runsaasti mielipahaa. Tampereella kampanjoitiin äskettäin jätöksien keräämisen puolesta liputtamalla kakkakasoja, mutta nyt Italiassa on otettu käyttöön kovemmat otteet.

Miljonäärien suosimalla Caprin saarella Välimerellä on nimittäin kyllästytty koirankakkoihin siinä määrin, että niiden omistajia on päätetty ryhtyä selvittämään DNA-testeillä. Kaupugin pormestari Ciro Lembo on määrännyt viranomaiset keräämään koirien DNA-rekisterin, jotta kakkakasat siivoamatta jättävät koiranomistajat saataisiin selville ja vastuuseen teoistaan, Daily Mirror uutisoi.

Saarella asuu noin tuhat rekisteröityä koiraa, jotka kaikki testataan. Kakkakasat siivoamatta jättäville on luvassa kiinni jäädessään 2.000 euron sakot. Saarella on jo nyt voimassa määräys, jonka mukaan kaikilta saarelle tulevilta koirilta pitää ottaa verikoe mahdollisten sairauksien toteamiseksi. Aiemmin saarella kiellettiin moottoroidut ruohonleikkurit ja lehtipuhaltimet, mutta päätös jouduttiin lopulta perumaan. Puukengät saarella on edelleen kielletty.