Maailman vanhin homoseksuaali löydettiin kaivauksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arkeologit ovat kaivaneet maasta miehen, jonka uskotaan olevan maailman vanhin homoseksuaali mies. Arviolta 5.000 vuotta sitten nykyisen Tsekin alueella kuolleen miehen uskotaan olleen homoseksuaali hänen hautansa sisällön perusteella.

Mies oli haudattu siten, että tutkijat päättelivät hänen olleen seksuaalisesti valtaväestöstä poikkeava yksilö. Kivikautinen mies eli noin 2.900 – 2.500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua nykyisen Prahan kaupungin alueella. Hänet löydettiin kaivauksissa Prahan kaupungin esikaupunkialueella.

Miehen pää oli suunnattu itään ja hänellä oli haudassaan esineitä, joita normaalisti tavataan ainoastaan naisten haudoista. Miehet haudattiin sen sijaan pää länteen päin ja miehisten välineiden kanssa, sillä heidän haudoissaan on miekkoja, puukkoja, vasaroita ja muita aseita. Nyt hautaustapa viittaa kuitenkin naiseen, mutta sukupuoleltaan kyseessä on ollut mies.