Sardiinien nerokas huijaus – parvi muistuttaa delfiiniä

Ohhoh! · Stara.fi

Luonnossa eläimet ovat kehittäneet vuosituhansien myötä monia merkillisiä puolustusmekanismeja, joista tunnetuimpiin lukeutuvat erilaiset värin vaihtamiset. Nyt luontokuvaaja Steve De Neef on ikuistanut sardiinien mielenkiintoisen muodostelman.

29-vuotias luontokuvaaja on nyt ikuistanut nimittäin Filippiinien rannikolla Cebun saarella valtavan kalaparven, jonka kymmenettuhannet sardiinit muistuttivat muodoltaan erehdyttävän paljon delfiiniä. Sukeltamassa ollut kuvaaja näki kuinka kalat alkoivat muodostaa kuviota, josta muodostui lopulta arviolta 30 metriä pitkä delfiini. Hän sai kaiken lisäksi kuvattua muodostelman.

– Satuin olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Heti kun huomasin ne, niin ne ryhtyivät järjestelmällisesti muodostamaan kuviota. En ole koskaan nähnyt moista. Kalojen tiedetään pysyttelevän yhdessä puolustautuakseen, mutta voi olla että nyt oli vain sattumaa, että muodostelma muistutti delfiiniä, Steve De Neef.

Uusimmat