Isä antoi käsiaseen lapselleen leluksi – kohtalokas laukaus tallentui videolle

Ohhoh! · Stara.fi

Monissa Lähi-idän maissa kuvatuissa videoissa nähdään kuinka aseiden käsittely on näissä maissa varsin vapaamielistä ja perheen lapsetkin kantavat jos jonkinlaisia aseita. Nyt verkossa on julkaistu Halabin kaupungissa Syyriassa vuonna 2008 järjestetyissä hääjuhlissa kuvattu kotivideo, jossa nähdään miten ikäviä seurauksia tällaisella voi olla.

Videolla nähdään kuinka isä on antanut kaksi-kolmevuotiaalle pikkulapselle leikkikaluksi käsiaseen. Isän seuratessa sukulaisten juhlimista pikkulapsi osoittelee isää kaikessa rauhassa käsiaseella ja löytää lopulta myös liipasimen. Ase oli ladattu ja varmistin poissa, joten tuloksena on laukaus isän vatsaan.

Videon julkaisijan mukaan 33-vuotias isä sai luodin sydämeensä ja kuoli välittömästi. Näitä tietoja on kuitenkin mahdoton varmentaa täysin. Joka tapauksessa kyseessä on malliesimerkki siitä mitä aseiden varomaton käsittely voi aiheuttaa.