Järkyttävä uusi kotivideo tsunamin iskusta: ”Kaaos alkaa sekunneissa” – katso

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Eilen Japanin maanjäristyksestä ja tsunamista tuli kuluneeksi tasan kuukausi. Yhä edelleen kansalaisten arkistoista päätyy verkkoon uutta ennennäkemätöntä videomateriaalia. Yksi tuoreimmista julkaistiin YouTubessa eilen.

Iwakin kaupungissa videota kuvannut mieshenkilö on jo ehtinyt kiivetä mäen rinteelle, josta käsin hän huutaa vielä alhaalla olevia nousemaan nopeasti ylös. Talon pihamaalla vielä olevista naisista ja vanhuksista kaikki eivät pidä kovinkaan suurta kiirettä, mikä on koitua heidän kohtalokseen.

Miehen hoputus kuitenkin pelasti ihmishenkiä, sillä videolla nähtävien ihmisten pelastuminen oli vain muutamasta sekunnista kiinni. Heti heidän perässään mäen juurelle vyöryy massiivinen aalto kuljettaen mukanaan sekä linja-autoja että henkilöautoja. Alhaalle jäädessään he olisivat todennäköisesti menehtyneet parissa sekunnissa.