Saudi-Arabiaan rakenteilla 1,6 kilometriä korkea pilvenpiirtäjä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arabiemiraattien Dubaihin valmistui taannoin maailman ylivoimaisesti korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa. Korkeutta rakennuksella on peräti 828 metriä, mikä rikkoi aikaisemman ennätyksen kirkkaasti. Se näyttäisi kuitenkin lähinnä Alma Median toimitalolta Saudi-Arabiaan suunnitteilla olevan rakennuksen vieressä.

Jeddahin alueelle suunniteltava The Kingdom Tower tulee toteutuessaan olemaan tasan mailin korkea, eli tutummin 1.609 metrinen. Se on siis lähes kaksi kertaa Burj Khalifan kokoinen. Suuruudenhullua suunnitelmaa valmistellaan parhaillaan vakavissaan. Rakennuksen suunnittelee Adrian Smith + Gordon Gill -arkkitehtitoimisto.

Suunnitelmasta uutisoineen The Daily -julkaisun mukaan projektille on näytetty vihreää valoa maan hallituksen puolelta. Projektin hinnaksi arvioidaan 30 miljardia dollaria, ja 1,6 kilometriä korkeassa rakennuksessa tulee olemaan toimistoja, asuntoja ja hotelleja. Rakennuksen mittakaavan tuttuihin rakennuksiin näkee tästä kuvasta.