TS: Venäläiset eivät usko Turun olemassaoloon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turun Sanomat uutisoi varsinaisesta malliesimerkistä Venäjän byrokratian sujuvuudesta. Sinänsä varsinainen asia on kuitenkin monien suomalaisten mukaan relevantti, sillä pietarilaiset viranomaiset eivät usko että Turun kaupunki on olemassa. Erityisesti monet tamperelaiset voivat todeta olevansa kerrankin samaa mieltä venäläisten kanssa.

Turkulaisilla ei nimittäin ole mitään virallisia asiakirjoja kaupunkinsa perustamisesta, koska perustamiskirjaa ei ole aikanaan lainkaan laadittu. Tästä syystä Pietarin viranomaiset eivät ole suoralta kädeltä uskoneet, että Turku on aikanaan perustettu. Asia täytyy kuitenkin saada todistettua tavalla tai toisella, koska Turku haluaa perustaa Pietarin Suomi-taloon oman Turku-keskuksen.

Nyt turkulaiset kuitenkin uskovat, että kaupunki on toimittanut tarpeeksi materiaalia osoittamaan että se on olemassa. Turun yhteysjohtaja Mikko Lohikoski kertoo Aamulehdessä toivovansa, että Suomeen perustettaisiin valtion rekisteri siitä, mitkä ovat suomalaisia kaupunkeja. Sellaisesta suunnitelmasta on kuitenkin jo kertaalleen luovuttu.