Penismuseo sai kokoelmiinsa odotetun ”näyttelykalun”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta ja maailmalta löytyy monenlaisia museoita, joista osa on hyvinkin harvinaisia lajissaan. Yksi sellaisista on Islannissa sijaitsevassa Husavikin kaupungissa sijaitseva Phallological Museum, eli penismuseo. 15 vuotta sitten perustettu museo on nyt saanut kokoelmiinsa kovasti odotetun lahjoituksen.

95-vuotias Pall Arason lahjoitti nimittäin oman peniksensä museolle, ja samalla museo sai ensimmäisen aidon ihmisestä peräisin olevan näyttelyesineensä. Turistioppaana naapurikaupungissa työskennellyt Arason lupasi lahjoittaa sukuelimensä Sigurdur Hjartarsonin perustamaan museoon kun se avattiin viisitoista vuotta sitten. Hän kuoli 5. tammikuuta, ja säilötty penis esiteltiin viimein tällä viikolla kävijöille.

Miehen penis on esillä samassa huoneessa, jossa sen vierellä nähdään muiden muassa valaiden, karhujen ja hylkeiden peniksiä. Nyt kyseessä oli siis ensimmäinen aito ihmisen sukuelin, mutta useat muutkin miehet ympäri maailmaa ovat lupautuneet lahjoittamaan peniksensä museolle. Lahjoittajia on tulossa ainakin Britanniasta, Yhdysvalloista ja Saksasta.