Poliisit hakkasivat urheilufanin baseball-ottelussa – katso kohuvideo

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Kännyköiden yleistymisen myötä verkkoon päätyy runsaasti aineistoa, jollaista ei aiemmin saatu tallennettua. Nykyisin kamerat ovat mukana aina ja joka paikassa. Suomessakin on saatu viime vuosina nähdä nettivideoilla kuinka yli-innokkaat vartijat syyllistyvät ylilyönteihin ja jopa pahoinpitelyihin. Maailmalla myös poliisit ovat joutuneet samaan tilanteeseen.

Tuorein tapaus kuohottaa nyt Yhdysvalloissa, jossa pittsburghilaiset poliisit hyökkäsivät baseball-ottelussa häiriötä aiheuttaneen miehen kimppuun. Kaksi poliisia hakkasi miestä suurikokoisilla pampuilla ja ampuivat häntä sähköaseella, vaikka mies ei käyttäytynyt heitä kohtaan hyökkäävästi.

Hakattu mies ja hänen tyttöystävänsä pidätettiin, ja nyt miestä odottaa syyte poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta. Fox Newsin haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan poliisi väittää miehen tapelleen pidätystä vastaan. Silminnäkijöiden mukaan hakattu mies aiheutti häiriötä kiroilemalla, mutta ei ollut väkivaltainen.

Tilanne tallentui videolle, joka on levinnyt nopeasti verkossa. Videolla kuullaan kuinka katsojat tyrmistyvät poliisin rajusta toiminnasta. Videon on muutamassa päivässä nähnyt yksin verkossa jo lähes puoli miljoonaa ihmistä. Lisäksi video on esitetty Yhdysvalloissa lisäksi lukuisissa televisiouutisissa ja keskusteluohjelmissa.