Ravintola tarjoili kaksivuotiaalle alkoholia – pikkulapsi juovuksiin

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa alkoholin ostamiselle ja nauttimiselle on tiukka 18 vuoden ikäraja. Yhdysvalloissa sama raja on 21 vuotta. Monissa Etelä-Euroopan maissa ikärajoja ei joko ole tai niitä ei vain käytännössä noudateta lainkaan. Nyt eräs tapaus on kuitenkin ylittänyt uutiskynnyksen ympäri maailmaa.

Floridassa sijaitseva Olive Garden -ravintola on nimittäin tarjoillut alkoholia ”hieman” alaikäiselle henkilölle, sillä ravintolassa vasta kaksivuotiaalle pikkupojalle tuotiin Tropical Sangriaa, eli punaviinisangrian valkoviiniversiota. Äiti oli tilannut pojalleen appelsiinimehua. Tarjoilija toi pojan eteen muovikupillisen oranssia juomaa, eikä äiti siinä vaiheessa huomannut mitään poikkeavaa, ABC Action News uutisoi.

Mehua juotuaan poika alkoi kuitenkin käyttäytyä pian oudosti, kuten pitämään kovaa ääntä ja kiipeilemään huonekalujen päällä. Siinä vaiheessa äiti maistoi pojan mehua. Pienikokoinen Nikolai-poika tuli alkoholijuomasta juovuksiin ja nyt hänen äitinsä Jill Van Heest uhkaa haastaa ravintolan oikeuteen. Ravintolan mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe, kun tarjoilija sekoitti appelsiinimehun ja oranssin sangrian.