Lomalento teki hätälaskun – moottorista suihkusi 1 300 kiloa polttoainetta

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on tapahtunut harvinaislaatuinen vaaratilanne lentoliikenteessä, kun Thomas Cook -yhtiön käyttämä Boeing 757 -matkustajakone alkoi yllättäen vuotamaan rajusti polttoainetta kesken lennon. Kone joutui tekemään hätälaskun, jota ennen polttoainetta ruiskusi kuitenkin ilmaan ja kiitotielle arviota 1.300 kiloa.

Lontoon Gatwickin lentokentälle matkalla ollut lento joutui tekemään hätälaskun Pariisin Charles de Gaullen lentokentälle, jossa matkustajat evakuoitiin koneesta hätäliukujen kautta. Koneen käyttämä kiitotie jouduttiin lisäksi sulkemaan, koska sille valui suuria määriä polttoainetta. Lento oli tulossa Turkin Bodrumista, kun lentäjät huomasivat hätävalot ohjaamossa, Telegraph uutisoi.

Täydessä koneessa oli 226 matkustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä. Lentokentän palomestari käski matkustajia poistumaan oikeanpuoleisten hätäliukumäkien kautta, koska vasemman puolen RB211 Rolls-Royce -merkkisestä moottorista valunut polttoaine aiheutti vaaran vasemmalla puolella. Ilmailuviranomaiset tutkivat tapausta onnettomuustutkintana.