Raju virus leviää Facebookissa – älä koske tähän linkkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook vetää puoleensa myös runsaasti huijareita, jotka haluavat hyötyä monin tavoin yli 550 miljoonan käyttäjän palvelusta. Tästä syystä palvelussa on runsaasti myös haitallisia linkkejä. Tuorein tapaus leviää parhaillaan nopeasti hittielokuvan suosion myötä.

Kyseessä on huippusuosittujen Twilight-elokuvien maineella ratsastava huijaus, jossa elokuvan liittyvillä linkeillä yritetään saada käyttäjiä antamaan tietämättään lupa roskapostitukseen. Huijauksen perusperiaate on sama kuin monissa muissakin vastaavassa huijauksissa, mutta nyt toimintatapa on hieman erilainen.

Nyt huijaukseen liittyy nimittäin myös Twilight-elokuvan mainosta muistuttava mainoskuva, jossa videoon viittaava ”Play Now” houkuttelee klikkaamaan. Videota ei kuitenkaan ole olemassa, vaan kyseessä on myös huijaus. Klikkauksella käyttäjä antaa huijarin sovellukselle luvan levittää huijausta edelleen seinällään.