SuomiTV pimenee koko kesäksi – ja ehkä myös lopullisesti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tuorein televisiokanava SuomiTV on yllättäen ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin. Tänään yhtiö nimittäin ilmoitti, että kanava joutuu ajamaan lähetystoimintansa tilapäisesti alas jo lähiaikoina.

Yleisradio kertoi tänään ensimmäisenä, että SuomiTV lopettaa lähetykset kolmeksi kuukaudeksi, eli koko kesäksi. Samalla yhtiö vahvisti aloittavansa koko henkilökuntaa koskevat YT-neuvottelut. Yhtiössä on kaksikymmentä työntekijää.

Televisiokanavan ja sen henkilökunnan kannalta tilanne on ongelmallinen, sillä kanavan toimilupa on vaarassa raueta lopullisesti. Lähetystoiminta keskeytyy nyt pidemmäksi aikaa kuin kuukaudeksi, joka on laissa määritelty keskeytyksen maksimipituudeksi. Näin ollen kanava voi pahimmassa tapauksessa menettää lupansa kokonaan, jolloin lähtystoiminta ei pääsisikään jatkumaan suunnitelmien mukaan elokuun puolivälissä.