Nelivuotiaiden pikkulasten tupakointi raivostuttaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinassa sattuu ja tapahtuu tunnetusti monenlaista, mutta nyt maasta on löytynyt ainakin yksi asia, joka on saanut kansalaiset barrikadeille. Sikäläisessä junassa on nimittäin kuvattu kaksi pikkupoikaa hieman kyseenalaisissa puuhissa, sillä he polttivat kaikessa rauhassa tupakkaa.

Kohuvideolta käy selvästi ilmi, että pikkupojat eivät ole ensimmäistä kertaa polttelemassa, sillä he puhaltelevat naureskellen savua toistensa kasvoille. Hämmentynyt matkustaja kysyy toiselta pojalta, että osaako toinen polttaa. Siihen poika vastaa, että tietenkin ja toteaa että tupakansavua tulee vetää keuhkoihin.

Televisiossa ja verkossa esitetty video on nyt saanut kiinalaiset keskustelemaan maansa tupakointitavoista varsin kriittiseen sävyyn, Behind The Wall -verkkojulkaisu uutisoi. Tupakoinnin haittoihin kuluu suurikokoisessa maassa vuosittain arviolta 8 miljardia euroa, ja kiinalaisia pidetään nykyisin maailman eniten tupakoivana kansana, sillä 30 prosenttia kaikista kansalaisista tupakoi.