Nolo paljastus Donald Trumpin ”avokätisyydestä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisille lähinnä Diili-ohjelman isäntänä tunnetuksi tullut amerikkalainen miljonääri Donald Trump perusti 20 vuotta sitten oman hyväntekeväisyysjärjestönsä, mutta nyt sen kulissien takaa on paljastunut nolo totuus.

Paljastussivusto The Smoking Gun raportoi, että parhaimmillaan miljardien omaisuutta hallinnoinut Trump on lahjoittanut omaan järjestöönsä ainoastaan 3,7 miljoonaa dollaria 20 vuoden aikana. Tuolla summalla hän ei ole edes oman järjestönsä suurin lahjoittaja, vaan esimerkiksi World Wrestling Entertainment on lahjoittanut järjestölle häntä enemmän rahaa. Järjestö on lahjoittanut varojaan 6,7 miljoonaa dollaria. Samaan aikaan lukemattomat vastaavat järjestöt ovat lahjoittaneet kymmen- ja satakertaisia summia.

Trump aikoo hakeutua ensi vuonna mukaan Yhdysvaltojen presidenttikisaan. Ehdokkuudesta on huhuttu jo kuukausia, ja äskettäin Trump vahvisti tiedot Piers Morgan Tonight -ohjelmassa. Trump paljasti olevansa huolestunut erityisesti maan ulkopolitiikasta ja suhteista Kiinaan, jota hän pitää Yhdysvaltojen talouden suurimpana vihollisena.

– Rakastan tätä maata ja vihaan sitä mitä tälle maalle on parhaillaan tapahtumassa. Olemme joutuneet koko maailman pilkan kohteeksi. Emme voisi olla pahemmassa tilanteessa. Meitä ei kunnioiteta missään päin maailmaa. Kaavailen vakavissani presidenttiehdokkuutta, Donald Trump kertoi.