Kiina sensuroi aikakoneet televisiosta ja elokuvista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalainen elokuvasensuuri on tunnetusti erittäin tiukka erityisesti länsimaisia elokuvia kohtaan. Vuosittain vain muutama länsielokuva läpäisee seulan. Nyt maassa on annettu mielenkiintoinen uusi sensuuripäätös.

Kiinan viranomaiset ovat nimittäin kieltäneet aikamatkailun sekä elokuvissa että televisiossa, koska sellainen on hallituksen mukaan historian väheksymistä. 31. maaliskuuta annetussa määräyksessä todetaan, että ohjelmat ja elokuvat aika ajoin tekaisevat myyttejä, käyttävät absurdeja tekniikoita ja markkinoivat yliluonnollisia asioita ja uudestisyntymistä. Länsimaissa sitä sanotaan fiktioksi.

Kiinassa on viime vuosina saanut suuren suosion elokuvat ja televisiosarjat, joiden tähdet matkaavat ajassa taaksepäin maan ammoisiin aikoihin. Viranomaisten mukaan käsikirjoittajien ei tule enää jatkossa liikkua ajassa, vaan sen sijaan niiden tulee kunnioittaa historiaa. Määräyksen rikkomisesta mikä tahansa elokuva tai televisiosarja voidaan vetää levityksestä, mikäli sääntöä rikotaan.