Poliisit hakkasivat turistin kuoliaaksi Dubaissa

Ohhoh! · Stara.fi

Arabiemiraateista ja Saudi Arabiasta on viime aikoina kantautunut runsaasti huolestuttavia tietoja, kun turisteja on pidätetty ja tuomittu vankilaan. Nyt poliisit ovat hakanneet poliisiaseman putkassa kuoliaaksi brittituristin, kun tämä oli pidätetty kiroilun takia.

Maailmankuulussa ”seitsemän tähden” Burj Al Arab -hotellissa asuneen Lee Bradley Brownin kuolemantapaus sattui pahamaineisella Bur Dubain poliisiasemalla, jossa turisteja on aiemminkin hakattu sairaalakuntoon ja vaadittu tunnustamaan olemattomia rikoksia. Turisteja on pidetty 20 hengen selleissä jopa viikkokausia tekaistujen syytösten varjolla ja jopa raiskattu poliisien toimesta, Daily Mail kertoo.

Samassa sellissä olleet pidätetyt kertoivat nähneensä kuinka pahasti hakattu Brown laitettiin kuolleena ruumissäkkiin. Sitä ennen Brown oli ollut putkassa kuusi päivää, jona aikana hän ei saanut ruokaa eikä juomaa, eikä hänen annettu myöskään soittaa asianajajalleen tai suurlähetystöön. Tapaus selvisi, kun eräs pidätetyistä ilmoitti asiasta Brownin siskolle löydettyään hänen puhelinnumeronsa uhrin passista. Sisko soitti suurlähetystöön, josta lähetettiin heti edustaja poliisiasemalle. Se oli kuitenkin jo myöhäistä.

Huhtikuussa 2010 brittiläinen turistipariskunta tuomittiin Dubaissa kuukaudeksi vankilaan, koska he olivat suudelleet toisiaan ravintolassa. Samaan aikaan libanonilainen televisiotähti tuomittiin teloitettavaksi taikuuden harjoittamisesta, koska hän oli juontanut kotimaassaan ennustuksia antanutta televisiosarjaa.