Kolme miljardia postimerkkiä väärällä Vapaudenpatsaalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Postialalla tulee aika ajoin tapauksia, joissa postimerkkejä painetaan jollain tavalla virheellisesti. Yleensä tällaisten virhepainosten määrä on pieni, jolloin kyseisistä merkeistä tulee keräilyharvinaisuuksia. Nyt sekä virheen laatu että määrä on ennennäkemätön.

Yhdysvaltojen postilaitos, United States Postal Service, on nimittäin joutunut noloon tilanteeseen, kun se painoi Vapaudenpatsaan kasvokuvalla varustettua uutta postimerkkiä kolme miljardia kappaletta. Vasta merkkien julkaisemisen jälkeen tarkkasilmäinen keräilijä huomasi, että kyseessä ei ollutkaan aidon Vapaudenpatsaan kasvokuva, vaan Las Vegasissa sijaitsevan kopion lähikuva.

Keräilijä kertoi havainnostaan Linn’s Stamp News -lehdelle, joka tutki asian ja totesi saman kuin keräilijä. Tämän jälkeen postin edustajat joutuivat myöntämään historiallisen virheensä. Vapaudenpatsaan kuva oli otettu postimerkkiin kuvapalvelusta, ja ilmeisesti graafikko ei ollut huomannut että kyseessä ei ollutkaan aito Vapaudenpatsas. Tämä siitä huolimatta, että Las Vegasin kopiossa on selviä eroja alkuperäiseen esimerkiksi hiuksissa ja silmissä.