Lento jopa tunteja myöhässä – Finnair syyttää lennonjohtajia

Matkailu · Stara.fi

Maailmalla on uutisoitu viimeksi kuluneen viikon aikana kahdesta tapauksesta, jossa amerikkalaiset lennonjohtajat ovat nukahtaneet kesken työvuoronsa ja aiheuttaneet siten vakavan vaaratilanteen lentoliikenteelle. Nyt ongelmia on myös Suomen lennonjohdossa.

Finnairin lento Kuusamosta Helsinkiin odottaa nimittäin parhaillaan lähtöä, joka on viivästymässä puolesta tunnista jopa kahteen tuntiin. Myöhästymisessä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta Finnair on tällä kertaa vierittänyt syyn myöhästymisestä poikkeuksellisesti Helsingin lennonjohdon niskoille.

Koneen kapteenin mukaan Helsingissä on juuri nyt töissä liian vähän lennonjohtajia, ja siitä syystä myös Kuusamon lennon matkustajat joutuvat odottamaan koneessa mahdollista lähtölupaa jopa parin tunnin ajan. Matkustajat otettiin koneeseen odottamaan, koska sekavan tilanteen vuoksi lähtölupa voi tulla koska tahansa.