Tähtitoimittaja pidätettiin julkkisten salakuuntelusta – vankila uhkaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka brittiläisen News of the World -juorulehden toimitus joutui tunnustamaan rikkoneensa lakia juttuvinkkejä hankkiessaan. Lehden toimittajat olivat säännöllisesti murtautuneet julkkistähtien ja kuninkaallisten puhelinvastaajiin skuuppien toivossa.

Asian tultua julki poliisi käynnisti välittömästi tutkinnan. Ensimmäiset kaksi pidätystä tapauksessa tehtiin jo viime viikolla. Nyt myös lehden tähtitoimittaja James Weatherup on pidätetty. Lehden uutispäällikkönä toiminut Weatherup otettiin kiinni torstaina ja häntäkin epäillään viestintäsalaisuuden rikkomisesta.

Scotland Yard on ollut vaitonainen asian tutkinnasta, mutta vahvistanut että lisää pidätyksiä voi olla vielä tulossa. News of the World -lehti myönsi syytökset oikeiksi vime viikolla, kun se julkaisi lehdessään julkisen anteeksipyynnön. Salakuunneltuja julkkiksia on tällä tietoa ainakin 24. Tekijöille voidaan tuomita rikoksista pitkät vankeustuomiot.