Valelääkäri aiheutti kauhua – valehteli potilaiden olevan kuolemansairaita

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa kohistiin taannoin valelääkäreistä, kun eräs alan edustaja joutui vastaamaan tekosistaan oikeudessa. Suomi ei ole kuitenkaan ainoa maa, jossa valelääkärit ovat aiheuttaneet hämminkiä, sillä nyt Kanadassa on tullut julki varsin raju tapaus.

Täällä meillä valelääkärit hoitivat työnsä varsin mallikkaasti tutkinnon puuttumisesta huolimatta, mutta samaa ei voi sanoa naispuolisesta kanadalaisesta kollegasta. Siellä valelääkäri on nimittäin onnistunut huijaamaan potilaita peräti kahdessa eri sairaalassa ja aiheuttanut perusteetonta kauhua potilaiden keskuudessa. Hän nimittäin valehteli potilaille, että he sairastavat parantumatonta aivosyöpää.

Naispuolinen valelääkäri pääsi pakenemaan ennen kuin poliisi sai hänet kiinni. Hän oli kavellyt sisään Royal Victoria ja Montreal General -sairaaloihin ja esittänyt potilaille lääkäriä. Valelääkäri oli päässyt käsiksi luottamuksellisiin potilastietoihin ja niiden perusteella ilmoittanut potilaille heidän olevan kuolemaisillaan. Potilaiden paniikki sai oikean henkilökunnan havahtumaan ja paikalle hälytettiin turvamiehet. Nainen pääsi kuitenkin pakenemaan. Nainen tallentui kuitenkin turvakameran kuviin, joista ote alla.