Malesia: Jokaiselle aikuiselle maan virallinen sähköpostiosoite

Ohhoh! · Stara.fi

Suomea on pidetty tietoyhteiskunnan mallimaana, mutta Suvi Lindenin ministerikaudella monet muut maat ovat jättäneet Suomen jalkoihinsa. Nyt myös Malesia osoittaa olevansa edellä ainakin hallituksen tuoreen päätöksen valossa.

Malesiassa kaikki 18-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat aikuiset saavat nimittäin jatkossa oman virallisen sähköpostiosoitteensa ja -tilinsä. Virallista ja suojattua sähköpostitiliä on tarkoitus käyttää erityisesti virallisten viestien, laskujen ja ilmoitusten toimittamiseen, Business Week -julkaisu uutisoi.

1Malaysia Email -projektin palveluntarjoajaksi on valittu Tricubes Bhd -niminen yritys yhteistyössä Microsoftin kanssa. Sähköpostien kanssa samaan aikaan avataan myös hallituksen virallinen verkkosivusto, jossa on mukana elementtejä myös sosiaalisesta mediasta. Sivusto on parhaillaan jo koekäytössä ja se on tarkoitus avata kesäkuussa. Pornografia on tiukasti kielletty Malesiassa, joten kriittisimmät uskovat uuden palvelun olevan vain uusi keino valvoa kansalaisia.