Pikaruokaketjun lihaskandaali kuivui kokoon – sovittiin kulissien takana

Ohhoh! · Stara.fi

Viime aikoina Suomessakin on kohistu elintarvikkeista, joiden nimet johtavat kuluttajia harhaan. Tuoreessa muistissa ovat esimerkiksi ”lihapullat”, jotka olivatkin yllättäen valmistettu pääasiassa broilerista. Myös Yhdysvalloissa on käyty samansisältöistä keskustelua, josta sai alkunsa tammikuussa myös oikeusjuttu.

Taco Bell -pikaruokaketju haastettiin oikeuteen, koska se oli mainostanut tacojensa sisältävän lihaa. Todellisuudessa kyseessä oli kuitenkin sekalaisista lihajätteistä koostuvaa seosta, joka ei terveysviranomaisten mukaan täyttänyt liha-termin vaatimuksia, Nevada Times uutisoi. Väitteiden mukaan tuotteen ”lihasta” oli vain 35 prosenttia aitoa lihaa.

Nyt Taco Bell on ilmoittanut, että yhtiön oikeuteen haastanut asianajotoimisto on luopunut jutusta. Samalla yhtiö ilmoitti, että syytökset olivat kaikilta osin vääriä. Asianajotoimisto kertoo kuitenkin toista, sillä sen mukaan oikeusjutusta luovuttiin ainoastaan koska Taco Bell teki vaaditut korjaukset markkinointiinsa ja tuoteselosteeseen. Alla alkuperäinen tuoteseloste.