Facebookin tissihuijaus paisuu – älä koske tähän kaunottareen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook-yhteisöpalvelussa on levinnyt viime viikkoina lukuisia uusia huijauksia, jotka leviävät virusten tavoin käyttäjän seinältä toiselle klikkausten ansiosta. Kerroimme äskettäin kuinka nyt on otettu käyttöön myös ystävien merkitseminen huijauskuviin.

Facebookissa on levinnyt nopeasti kuva, jossa kaunotar poseeraa seksikkäänä rintojen alaosa paljaana. Kuvan yhteydessä ilmoitetaan, että käyttäjän ystävä olisi merkitty kuvaan ja vieressä on linkki, jossa vihjataan itsemurhavideosta.

Tänään tapaus on saanut jatkoa, kun palvelussa leviää toinenkin vastaava kuva. Sen tekstiosassa kuitenkin vihjataan, että kuvan julkaisija olisi tehnyt Photoshopilla kuvan siihen merkitystä käyttäjästä ja siten yritetään saada houkuteltua klikkaamaan mukana olevaa linkkiä. Käyttäjä ei itse tiedä tulleensa virheellisesti merkityksi kuvaan, jossa hän ei siis todellisuudessa poseeraa.

Mikäli näet ystäväsi seinällä tai uutisvirrassa oheisen kuvan tai muuten epäilyttävän kuvan kauniista naisesta, älä klikkaa kuvaa tai linkkiä tai tulet levittämään huijausta eteenpäin omille Facebook-kavereillesi.