Näin järkyttävästi amerikkalaiset ovat läskistyneet

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Amerikkalaiset ovat tunnetusti sekä pikaruokakansaa että myös yksi maailman lihavimmista kansakunnista. Taannoin Super Size Me -dokumentissa nähtiin miten kävi toimittajalle, joka söi kuukauden ajan pelkkää pikaruokaa maailmankuulussa hampurilaisketjussa.

Amerikkalaisten järkyttävän lihomisen toteamiseen ei tarvita tutkimuksia, mutta nyt maassa on kuitenkin julkaistu tilastoja siitä miten nopeasti ja missä osavaltioissa ihmisten lihominen on tapahtunut. Materiaalista on koostettu myös video, jossa tapahtumat havainnollistetaan.

Tilastojen mukaan vuonna 1985 amerikkalaisista oli ylipainoisia joka osavaltiossa vain alle 14 prosenttia, ja suurimmassa osassa osavaltioita alle kymmenen prosenttia. Vuonna 1993 ylipainoisia oli kuitenkin jokaisessa osavaltiossa jo yli kymmenen prosenttia. Vuonna 2007 ylipainoisia oli suurimmassa osassa osavaltioita jo yli 25 prosenttia asukkaista.