Mies todisti peltipoliisien huijaavan: ”Valtio varastaa autoilijoilta”

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessakin on viime vuosina yleistynyt erittäin nopeasti niin sanottujen peltipoliisien käyttäminen teiden varsilla. Poliisin kameravalvonnan kautta annettavien ylinopeussakkojen määrä on noussut vähintään samassa tahdissa. Nyt Yhdysvalloissa mies on saanut historiallisen voiton peltipoliiseista.

Marylandilainen liikemies Will Foreman oli saanut sakot ylinopeudesta, mutta ei ollut koneen kanssa samaa mieltä ajonopeudestaan. Niinpä mies perehtyi tekniikkaan hieman tarkemmin ja onnistui poliisien omaa tekniikkaa käyttäen osoittamaan, että peltipoliisi oli huijannut ja että järjestelmässä oli virhe. Foreman ei nimittäin ollut sittenkään ajanut ylinopeutta. Tuomioistuin vakuuttui miehen esityksestä ja kumosi sakon.

Will Foreman sai haltuunsa kaksi kuvaa, joiden perusteella hänen väitettiin ajaneen ylinopeutta. Hän skannasi kuvat ja laittoi ne kuvankäsittelyssä päällekkäin. Miehen tiedossa oli hänen autonsa tarkka pituus sekä se, että viranomaisten mukaan kuvien ottamisen välinen aika on 0,363 sekuntia. Näillä tiedoilla hän pystyi autonsa kulkeman etäisyyden perusteella laskemaan nopeuden, joka ei todellisuudessa ollutkaan ylinopeutta.

– Koko tämä juttu… En voi ymmärtää sitä. Valtio varastaa autoilijoilta. Kyseessä on maantieryöstö. Minua ottaa tällainen päähän. Yritän pyörittää bisnestä ja sitten he raiskaavat kansaa, Will Foreman kommentoi Daily Mail -lehden mukaan.

Foreman oli saanut tapauksesta vain 40 dollarin ylinopeussakon, mutta hänen mukaansa kyse ei ollut rahasta, vaan periaatteesta. Nyt hän syyttää valtiota autoilijoita varastamisesta, sillä hänen tapauksensa ei varmasti ole ainoa, jossa ylinopeussakkoja on määrätty valheellisin perustein.